projecten

    • Nederlands
    • English

PROJECTEN

MIROIR DE PEINE ET D’AMOUR

Een theatraal concert rondom Hendrik Andriessen’s Miroir de peine en het leven van de dichter van deze teksten: Henri Ghéon. Ghéon verplaatst zich in de gedichten in de maagd Maria, het lijden van de moeder.


BLOOT ZIJN EN BEGINNEN

Een vertelconcert rondom het boek ‘De wonderen van de heilbot’ van de geweldige schrijver Oek de Jong. In deze dagboekfragmenten, voorgelezen door Lex Bohlmeijer, beschrijft hij o.a. het creatieve proces; wat er gebeurt als je iets probeert te maken, van woorden, muzieknoten, klei, of je leven. Het beschrijft de zoektocht, maar ook de euforie als het lukt.


THE ROARING TWENTIES

– ook op CD verschenen –

Een programma met rietkwintet Calefax, waarbij muziek, theater en show samenkomen! De bruisende jaren 1920 komen tot leven met muziek van o.a. Kurt Weill, Ravel en Gershwin.

Op de luister & kijk – pagina kunt u een trailer van deze voorstelling vinden.


DIE SIEBEN TODSÜNDEN

Een voorstelling van Die Sieben Todsünden van Kurt Weill, in combinatie met nieuwe teksten over hedendaagse zonden, van schrijvers als Bas Heijne, Griet op de Beeck en Paulien Cornelisse. Samenwerking met Liza Ferschtman en Delft Chamber Music Festival.


OPHELIA

Een voorstelling rondom Shakespeare’s personage Ophelia, op initiatief van Cora Burggraaf, in samenwerking met het Onafhankelijk Toneel. Gelauwerd schrijver Bernlef schreef voor deze voorstelling een monoloog, met als idee om Ophelia een duidelijker stem te geven en te laten vertellen over haar spiraal van waanzin. Deze monoloog werd gecombineerd met liederen van en over Ophelia.


THE MUSIC IS PRESENT

Een liedrecital, maar dan anders. Voor de vleugel staat een tafel met twee stoelen. Cora Burggraaf nodigt mensen uit het publiek uit om bij haar plaats te nemen. Samen met de pianist geeft zij hier de liederen als presentjes aan haar tafelgenoot. Cora Burggraaf zegt hierover: 


LA VOIX HUMAINE

Jean Cocteau schreef deze beroemde monoloog, die vervolgens 30 jaar later door Francis Poulenc op muziek werd gezet. In deze productie in regie van Mirjam Koen en Gerrit Timmers van OT Rotterdam, werd Cora Burggraaf live gefilmd en werden al haar bewegingen geprojecteerd op een groot doek.